De gietvloer versus de marmoleum vloer

Voordat de gietvloer populair werd waren het vooral de linoleum en marmoleum vloeren die in veel ruimtes hun plek hadden ingenomen. Vooral de linoleum vloer is echt een voorloper van de huidige gietvloeren. Ook deze vloeren waren erg stevig en konden ook niet zo eenvoudig sluiten. Toch heeft deze vloer een aantal nadelen ten opzichte van de gietvloer. We geven u in dit artikel inzicht in de verschillen van deze vloeren.

Verschillen in vloeren

Hoewel de traditionele marmoleum vloer ook erg stevig is, is deze vloer niet voor elke ruimte geschikt. Zo wordt de marmoleum vloer niet naadloos afgewerkt wat bij de gietvloer natuurlijk wel het geval is. Daarnaast is de marmoleum vloer een stuk kouder en zijn er minder mogelijkheden qua design. Met een gietvloer kunt u bijvoorbeeld ook twee design verwerken! De linoleum vloer is een stuk goedkoper maar deze vloeren zijn weer niet toepasbaar is vochtige ruimtes.

Gietvloer voor ieder interieur

Als u voor een gietvloer gaat dan weet u zeker dat u de sfeer in huis brengt. In tegenstelling tot de marmoleum vloeren hebben de gietvloeren een warme en sfeervolle uitstraling. De gietvloer is bovendien wel toe te passen in vochtige ruimtes zoals badkamers. Een gietvloer geeft u badkamer ook een warme en sfeervolle uitstraling! Een beton gietvloer is ideaal voor praktische toepassingen zoals werkruimtes.