Gietvloer aanleggen op bestaande vloer

Een gietvloer aanleggen is eenvoudig. Het is zelfs zo eenvoudig dat aanleggen op een bestaande vloer geen enkel probleem is. Wanneer u gaat renoveren dan komt u vaak rotte plekken in uw huis tegen. Met name de vloer krijgt veel te verduren en is vaak aan renovatie of vervanging toe. U zou als vervanger van de houten vloer kunnen kiezen voor een gietvloer. Met alle voordelen van dien.

Houten ondervloer

Gietvloeren kunnen op vrijwel iedere ondergrond worden geplaatst. Een houten ondervloer is dus geen enkel probleem. Daarbij is het wel belangrijk dat de vloer stevig in de balken staat en/of hangt voordat de vloer er op wordt aangebracht. Losliggende panelen en rotte steunbalken moeten bijvoorbeeld worden vervangen. Zorg er ook voor dat de laag waar de gietvloer op wordt geplaatst zo glad mogelijk is zodat de hechting optimaal is.

Minder gehorig

Zodra het hout klaar is voor de plaatsing en de gietvloer in de ruimte is gegoten kan de pret beginnen. Het drogen! Eenmaal droog heeft u niet alleen een trendy en kwalitatieve epoxy coating vloer, maar geniet u ook van een betere isolatie. Zowel warmte als geluid blijft beter in huis. Door de elastische eigenschappen van de gietvloer dempt geluid stukken beter en is uw huis minder gehorig.

Doe-het-zelf

U kunt een gietvloer zelf plaatsen, maar als u dit liever niet zelf doet of kunt dan kunt u natuurlijk ook een professional aan de haak slaan. Een professional weet precies wat er wel en niet mogelijk is en wat er precies moet gebeuren om de vloer volledig naar wens en naadloos in uw huis aan te brengen.