Gietvloer poetsen

Een gietvloer poetsen is eenvoudig en kan door iedereen uitgevoerd worden. Om stof te kunnen verwijderen heeft u een stofzuiger of stofwisser nodig. Door de vloer regelmatig schoon te maken houdt u deze schoon en representatief, kijk daarvoor ook eens op deze gietvloer link

Dweilen

Het opzuigen van stof is één onderdeel van het schoonmaken. Om de gietvloer helemaal te laten glimmen heeft u een emmer met heet water en een dweil nodig. Aan het water hoeft u geen schoonmaakmiddelen toe te voegen, dit kan ertoe leiden dat de vloer gaat plakken namelijk. Bent u klaar met dweilen, zorg er dan voor dat de vloer helemaal opgedroogd is voordat deze betreden wordt. Het drogen van de vloer kan 15 – 60 minuten duren, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid in de ruimte. Op een gietvloer blog leest u hier meer over. 

Levenslang mee

Een gietvloer gaat levenslang mee, maar u dient wel met een aantal zaken rekening te houden. Zo is het belangrijk om geen zware voorwerpen over de vloer heen te schuiven, zwarte strepen zo snel mogelijk te verwijderen, zandresten op de vloer te voorkomen en meubels voorzien van goede vilten. Daarnaast raden wij u aan om gebruik te maken van een inloopmat, hiermee voorkomt u dat steentjes en zand vanaf buiten op de gietvloer terecht komt. Als u een gietvloer in uw bedrijfs- of kantoorpand heeft laten aanleggen, kies dan voor bureaustoelen met een zachte wielsoort. Als u met de net genoemde zaken rekening houdt kan een gietvloer met gemak tientallen jaren mee.