Een kras in de gietvloer

De gietvloer is een ijzersterke vloer en gaat jarenlang mee. De naadloze vloer is gemakkelijk in het onderhoud en kan heel goed tegen een stootje. Ideaal dus, als er volop in uw huis wordt geleefd. Maar toch kan het voorkomen dat er een kras in de gietvloer komt. Dit is ontzettend zonde. Maar wat kan u ertegen doen en hoe kunt u het een volgende keer voorkomen?

 

De gietvloer heeft een kras

Doordat de vloercoating op de gietvloer zo sterk is, is de vloer heel goed bestand tegen krassen en slijtage. Dit zorgt er ook voor dat de coatingvloer zo lang mee kan gaan. Dit wil echter niet zeggen dat er nooit een kras in kan komen. Een scherp voorwerp heeft immers een geweldige kracht op een zachte vloer. Dus misschien laat u per ongeluk iets scherps vallen en als u goed kijkt, dan ziet u het resultaat: Een kras.

 

Krassen voorkomen

Om de vloer extra te beschermen kunt ervoor kiezen om een speciale laag op de gietvloer aan te brengen. Een extra kras- en slijtvaste laag maakt uw gietvloer nog sterker. Eigenlijk wordt deze laag altijd aanbevolen om uw vloer zo lang mogelijk, zo mooi mogelijk te houden. Gebruik ook een goede deurmat en viltjes onder uw meubels, zodat u uw vloer helemaal beschermd.

 

Een kras in de gietvloer herstellen

Maar als de kras er al inzit, dan zal deze hersteld moeten worden. Een kras zorgt er namelijk voor dat de vloer niet meer helemaal egaal is, waardoor er een ruimte is ontstaan waar vuil en stof zich toch kunnen ophopen. Een kras is eenvoudig te herstellen door de plek af te lakken op de kleur. Hierdoor zal het niet meer zichtbaar zijn. Heeft u echter een hele grote en diepe kras? Dan kunt u het beste een specialist zoals Gietvloer Amsterdam naar uw vloer laten kijken, zodat het professioneel hersteld kan worden.