Gietvloeren en vloercoating

Een gietvloer is erg bekend maar wist u dat er ook veel zustervarianten zijn die ook steeds meer aan populariteit winnen? We vertellen u graag wat meer over de mogelijkheden die u heeft met gietvloeren. Meestal worden deze in reguliere woningen gebruikt maar er zijn ook varianten die juist meer geschikt zijn om toe te passen in een industriële omgeving zoals een werkplaats en een showroom bijvoorbeeld, voor iedere toepassing is er wel een verschillende vloer eigenlijk. De meeste vloeren die onder de gietvloer vallen hebben dezelfde voordelen, toch zijn er ook enkele belangrijke verschillen te herkennen.

 

Voornamelijk dezelfde voordelen

 

De meeste gietvloeren die u zal tegenkomen hebben ongeveer dezelfde voordelen. Het belangrijkste is volgens velen de stevigheid van de vloeren, dit zorgt er met name voor dat ze zo lang mee gaan. Ook worden al deze vloeren geheel naadloos aangebracht, dat heeft als voordeel dat er geen vervelend randen zijn waar vuil tussen kan ontstaan.

 

De verschillen tussen gietvloeren en vloercoating

 

Tussen de meest bekende varianten, de gietvloer en vloercoating, zit er wel een belangrijk verschil. Het belangrijkste is de dikte van de vloeren. Een reguliere gietvloer is ongeveer drie of vier millimeter dik maar een vloercoating is slechts een millimeter dik, dit heeft natuurlijk wel een lagere prijs als gevolg.

 

Laat een nieuwe vloer aanbrengen

 

Als u heeft besloten om een duurzame gietvloer of de meer voordelige vloercoating aan te brengen dan kunt u dit het beste uitbesteden. Gietvloer Antwerpen is bijvoorbeeld een specialist die u hierbij kan helpen. Neem gerust contact op en vraag een offerte aan.