Vloercoating aanbrengen

Vloercoating is een uniek soort vloer. Een vloercoating is namelijk geen ‘zelfstandige’ vloer; het is een toplaag die over de bestaande vloer heen komt. Een van de voordelen van vloercoating is dat het over een bestaande vloer kan worden gelegd. Doordat vloercoating een bijzondere soort vloer is, is het niet gemakkelijk om aan te leggen.

 

Het belangrijkste bij het aanleggen van vloercoating is dat het strak ligt. Omdat de vloercoating op de bestaande vloer komt te liggen, is de woonbeton of vloercoating datgene wat iedereen van de vloer ziet. Hierdoor mogen er geen putjes of hobbels in zitten. De hele vloer moet strak en naadloos liggen. Om dat voor elkaar te krijgen, is er enige ervaring voor nodig.

 

Korte verwerkingstijd

Die ervaring is ook nog voor iets anders nodig. Het aanbrengen van de vloercoating moet snel gebeuren. Dit heeft te maken met de korte verwerkingstijd van de materialen waaruit vloercoating bestaat. Als het aanbrengen van de vloercoating niet snel genoeg gaat, zullen er oneffenheden in de vloercoating ontstaan.

 

 

Vanwege de korte verwerkingstijd en het feit dat de vloercoating naadloos en strak moet liggen, kan niet iedereen zomaar de vloercoating aanbrengen. Hiervoor is kennis, ervaring en een vaste hand voor benodigd. Het is daarom ook niet aan te raden om zelfstandig een vloercoating aan te brengen. Het is aan te raden om een gespecialiseerd bedrijf daarvoor in te huren. Met de hulp van Gietvloer Amsterdam bent u verzekerd van een naadloze en strakke vloer waarin geen putjes of kuiltjes zitten.