Wat is vloercoating?

Gietvloeren zijn zeer geschikt voor allerlei soorten doeleinden. Dit komt doordat gietvloeren zeer uiteenlopende kenmerken heeft. Een bijzondere variant van de gietvloer is een vloercoating.

 

Een vloercoating is uitermate geschikt voor een ruimte waarin men een onderhoudsarme vloer eist. Hierbij kunt u denken aan een woning, een kantoor, een showroom, een winkel, een bedrijfshal, een magazijn of een fabriekshal.

 

Een dunne toplaag van kunststof die over de bestaande vloer wordt heen gelegd. Op die manier kan vloercoating het beste worden omschreven. Het is in feite dus niet een volledig ‘zelfstandige’ vloer. Het is een laag die over de bestaande vloer heen komt waardoor veel voordelen worden behaald.

 

Een vloercoating biedt de volgende voordelen:

 

·         Naadloos;

·         Onderhoudsarm;

·         Prijstechnisch zeer aantrekkelijk;

·         Sterk en slijtvast

·         Ook bestand tegen chemische belasting;

·         Voor elke toepassing een geschikt systeem;

·         Leverbaar in talloze kleuren en varianten.

 

Lichte belasting

Een vloercoating heeft echter ook enkele nadelen. Het belangrijkste nadeel is toch wel dat een vloercoating niet geschikt is voor zware belasting. Voor een fabriekshal met hele zware machines is een vloercoating dus niet geschikt.

In ruimtes waarin een lichte tot halfzware belasting plaatsvindt op de vloer is vloercoating een perfect middel.

 

Een vloercoating kan daarnaast ook worden gebruikt als afwerking voor ondergronden zoals beton en cement. Ook hierbij is het een bovenste laag die belangrijke voordelen met zich mee brengt. Hierbij moet wel de belasting goed in de gaten worden gehouden.

 

Een vloercoating is geen ‘zelfstandige’ vloer; het is een toplaag die over de bestaande vloer heen komt. Het biedt echter zeer veel voordelen, maar de belasting moet wel in de gaten worden gehouden.