De 6 voordelen van een gietvloer in de keuken

De gietvloer is in opkomst en niet meer weg te denken uit moderne huizen. De vloer, die bestaat uit vier verschillende lagen kunststof, werd vroeger gebruikt ter bescherming van betonnen ondervloeren. Tegenwoordig worden de gietvloeren gezien als een mooi én makkelijk alternatief op houten en tapijten vloeren. Vooral het kiezen voor een gietvloer voor in de keuken brengt veel voordelen met zich mee. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

 

Voordeel 1: de vloer is vloeistofdicht

Thee, koffie, sap of wijn. Het doet een gietvloer niets. Gietvloeren zijn namelijk vloeistofdicht waardoor de vloeistof niet in de vloer trekt én je de vloer makkelijk kunt schoonmaken. Ideaal wanneer je kinderen hebt die vaak drinken op de grond morsen.

 

Voordeel 2: de vloer is brandwerend

Tijdens het koken is er altijd een kans dat er iets mis gaat en er een vuurtje ontstaat. Heb je zojuist een lucifer aangestoken en valt deze op de grond? Ook dan hoef je je geen zorgen te maken. Gietvloeren zijn namelijk brandwerend.

 

Voordeel 3: keuze uit verschillende stijlen

Mede doordat gietvloeren de laatste jaren steeds populairder zijn geworden, is ook het aanbod in stijlen vergroot. Zo kun je kiezen uit talloze kleurencombinaties en afwerkingen. Het voordeel hiervan is dat je de gietvloer helemaal kunt afstemmen op de keuken en de rest van het interieur.

 

Voordeel 4: een groter ogende ruimte

Gietvloeren hebben geen naden of patronen waardoor de ruimte veel groter lijkt. Vooral wanneer je een kleine keuken hebt is dit een belangrijk voordeel.

 

Voordeel 5: schoonmaken wordt makkelijker

Dit is misschien wel het grootste voordeel van een gietvloer in de keuken: de vloer is uitermate makkelijk schoon te maken. Stofzuigen en dweilen kost minder moeite dan bij andere vloeren en de kans dat de vloer écht schoon wordt is ook groter. Er kan namelijk geen vuil meer achterblijven in hoekjes of naden. Let wel op dat je bij het schoonmaken van een gietvloer alleen koud water gebruikt. Warm water kan namelijk sporen achterlaten.

 

 

Voordeel 6: de vloer is slijtvast

Het laatste voordeel is dat een gietvloer slijtvast is. Dit betekent dat de vloer geschikt is voor intensief gebruik. Je hoeft je, vooral wanneer je veel tijd doorbrengt in de keuken, niet meer zorgen te maken over slijtage van de vloer. Extra fijn: gietvloeren hebben een langere levensduur dan andere vloeren.

 

Zou jij een gietvloer willen in de keuken? Laat het ons weten.