Onderhoud tips voor gietvloeren

Je hebt ongetwijfeld al kunnen lezen dat het eenvoudig is om een gietvloer schoon te houden. Dat betekent echter niet helemaal dat je rustig achterover kunt leunen. Je zal nog steeds moeten stofzuigen en dweilen maar toch biedt het onderhoudt van een gegoten vloer een hoop gemak. Ontdek alle onze gietvloer tips voor een soepel onderhoud.

 

Geen chemische schoonmaakmiddelen

 

Het dweilen van een gietvloer kan je gewoon doen met heet water. Hier zijn geen zepen of andere chemische schoonmaakmiddelen nodig. Dit is echt belangrijk want de chemische middelen kunnen de vloercoating zelfs beschadigen. De zepen kunnen resten achterlaten en een plakkend effect veroorzaken. Dit is niet eenvoudig te herstellen en daarom is het belangrijk dat u zorgt voor een goed onderhoud bij een gietvloer

 

Niet te veel in de zon

 

Een verkleurde vloer kan een grote bron van ergernis zijn voor eigenaren van een stijlvolle gegoten vloer. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u de vloer niet te veel in de zon laat komen. Dit kan de bovenste laag na verloop van jaren namelijk doen verkleuren. Als het mogelijk is zou u er geen zonlicht op moeten laten vallen.

 

Gietvloer renoveren

 

Hoewel we er niet van uitgaan, kan er natuurlijk altijd een beschadiging ontstaan, vaak omdat er een zwaar item op de vloer is gevallen. In dat geval is het mogelijk om een renovatie uit te voeren. Een specialist zoals Gietvloer Brugge kan u zelfs helpen om een compleet nieuwe coatinglaag aan te brengen.