Het gebruik van microcement

Microcement is een materiaalsoort dat de laatste tijd erg in opkomst is. Dat is de te danken aan het feit dat dit materiaal grote voordelen heeft ten opzichte van normaal cement. Wanneer de laag door een stukadoor is aangebracht en opgedroogd is het krasvrij en ook waterdicht. Dat komt omdat het materiaal is opgebouwd uit een hele kleine korreltjes, de microkorreltjes. Het is wel een materiaalsoort dan niet gegoten kan worden dus je zal het zelf niet aan kunnen brengen. Je hebt er een zeer goede stukadoor voor nodig. Probeer het niet zelf want dan zal je daar hoogstwaarschijnlijk zeer veel spijt van krijgen.

Het soort materiaal
Wanneer het door een goede stukadoor aangebracht is, zal het geheel een unieke uitstraling hebben. Het is aan te brengen op hout, kunststof, metaal, steen en over tegels. Je kan het bijvoorbeeld in een keuken toepassen als je de keuken een andere uitstraling wilt geven. Het materiaal is in 40 kleuren verkrijgbaar dus voor ieder interieur zit er wel een kleur bij. De stukadoor kan tijdens het aanbrengen er ook bepaalde patronen in aanbrengen. Het is een materiaalsoort dat zowel binnen als buiten te gebruiken is. Omdat oudere huizen vaak een doorslag van vocht hebben kan men het materiaal gebruiken om het vochtvrij te maken. Door de buitenkant te laten bezetten zal het vochtvrij worden in huis. Het materiaal is opgebouwd zonder gevaarlijke stoffen. Wanneer het is aangebracht is het duurzaam en onderhoudsvrij.
De laag die aangebracht wordt is zeer dun, ongeveer 3 mm. Het is daarom ook moeilijk om dat zelf aan te brengen. Er mag niets verkeerd gaan, dus een vakman is ervoor vereist. Voordat je besluit dat je dit wilt gaan gebruiken in de keuken of buiten is het verstandig eerst meerdere offertes, bij goede stukadoors, aan te vragen. Wanneer de offertes binnen zijn kan je ze vergelijken. Neem niet op voorhand de goedkoopste maar die waarin je het meeste vertrouwen hebt. Door deze manier van handelen kan je veel geld besparen.