Tips voor de vloer

Een ondergrond kiezen is een belangrijk onderdeel van het aankleden van je huis. Wanneer dit niet goed gedaan wordt, kan dit vervelende gevolgen hebben. De ondergrond bepaalt namelijk voor een groot deel de sfeer en het gevoel in een huis. De kosten om een vloer aan te leggen kunnen vrij hoog oplopen mits het niet meteen goed gebeurd. Maar als je eenmaal tevreden bent met de keuze, kan het juist weer geld opleveren. Denk bijvoorbeeld aan vloerbedekking die een isolerende werking heeft en warmte vasthoudt. Zo kun je besparen op energiekosten.

 

Meten is weten

 

Meet alvorens u een vloer wil gaan uitzoeken de ruimte op. Wanneer je van een vloersoort teveel of te weinig hebt gekocht, kan dit voor onnodige kosten zorgen. Een tekort aan een vloer kan later nog worden hersteld afhankelijk van welke vloersoort je hebt gekozen. Een teveel betekent dat je materiaal overhoudt en dat zou zonde zijn van het geld.

 

Verschillende ruimtes, verschillende vloeren

 

Onderzoek welke vloersoorten geschikt zijn voor welke ruimtes. Het spreekt misschien voor zich, maar het is natuurlijk geen goed idee om linoleum in een badkamer te plaatsen. Voor een badkamer wordt daarom vaak gekozen voor een ondergrond die vochtbestendig is. Voor een ondergrond waar we vaak overheen lopen wordt meer naar praktische zaken gekeken. Hoe makkelijk kan je je de ondergrond schoonmaken bijvoorbeeld? Als we naar de keuken kijken, een ondergrond waar vaak zal worden geknoeid, is tapijt niet een hele slimme keuze. Hier zal dan weer sneller voor een ondergrond gekozen worden die makkelijk schoon te houden is. Wanneer u een ruimte heeft waar weinig vuil zal worden en u comfort wenst, is tapijt dan weer een uitstekende keuze.

 

Budget vloerbedekking

 

 

Vloeren hoeven niet altijd duur te zijn. Studenten bijvoorbeeld, verhuizen vaak meer dan eens en hebben niet een heel groot budget. Vloerbedekking is dan wellicht niet een voor de hand liggende keuze omdat het lastig te verhuizen is en vaak niet heel goedkoop. De ideale uitkomst hiervoor is de tapijttegel. Een tapijttegel is makkelijk aan te leggen en ook weer makkelijk te verwijderen. Ze zijn dus heel geschikt voor iemand die veel van kamer zal wisselen of vaker zal verhuizen. Je kan ook kiezen voor goedkope tapijttegels als je nog goedkoper uit wilt zijn. Dit zijn vaak restpartijen die overblijven en dus ook perfect voor een budget studentenkamer.